Званична посета Председника Савезне скупштине Републике Аустрије Епископу Андреју

март 19, 2021

У петак, 19. марта 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ аустријско – швајцарски господин Андреј примио је у Епископији у Бечу, председника Савезне скупштине Републике Аустрије маг. Волфганга Соботку (Wolfgang Sobotka) са делегацијом. Епископ Андреј је испред Саборног храма дочекао високог госта и пожелео му срдачну добродошлицу.

Током овог значајног пријема који је настављен у свечаном салону Епархије, председник Соботка и Епископ Андреј су разменили мишљења о важним темама из јавног, друштвеног и политичког живота, о условима рада Српске Цркве у Аустрији, о међуверском дијалогу и такође о актуелним догађајима који се тичу живота српског народа на простору Беча и Републике Аустрије.

Високи гост је са нарочитом пажњом изразио своју радост поводом избора и устоличења Свјатјејшег Патријарха српског Господина Порфирија. У вези с тим, председник Соботка је Владици Андреју предао једно званично писмо за новог Патријарха Српске Православне Цркве.

Епископ Андреј је срдачно захвалио председнику Соботки на овој званичној посети и двојица саговорника су изразили жељу да се настави овај драгоцени контакт. После пријема, Епископ Андреј је госту показао Саборни храм Светог Саве и новоуређени простор Владичанског двора у Бечу.

Translate »