Видовданска прослава у Салцбургу

У недељу, 2. јула 2023. године, свечано је прослављен Видовдан у парохији Покрова Пресвете Богородице у Салцбургу.

Свечаност је почела Светом Литургијом у 9 часова, коју је служио надлежни парох протојереј-ставрофор Драган Ерић. За певницом је појао Парохијски хор под управом диригенткиње госпође Сање Бранковић. Након Свете Литургије обављено је благосиљање славских обележја, која је ове године припремила кума Живана Јосиповић из Халајна.

Кумства се за следећу годину прихватио Ђорђе Јовановић из Нојмаркта. Потом је уследио програм у црквеној порти у коме су учествовали: Парохијски хор, деца полазници Просвјетине допунске школе српског језика под руководством учитељице Монике Радуловић, док су хармоникаши Јован Мајсторовић и Павле Мијатовић одсвирали неколико нумера.

У програму су наступили КУД КСЗС Салцбург, КУД Завичајно коло Салцбург, КУД Слога Салцбург. Програм је по благослову надлежног пароха водио Марко Коџић. За богату трпезу и послужење постарале су се чланице Кола српских сестара и многи наши добри и верни парохијани. Свечаности су присуствовали и генерални конзул Републике Србије у Салцбургу госпођа Вера Вукићевић, као и конзул Дејан Удовичић. Захваљујемо се свима на дивном молитвеном окупљању и братском дружењу.

Управа парохије

 

 

Translate »