Васкрсење Христово у парохији покрова Пресвете Богородице у Салцбургу

Прослава васкрсења Христовог започела је са васкршњим јутрењем које су у нашем храму служили надлежни пароси. Ове године су појци на челу са диригенткињом хора госпођом Сањом Бранковић припремили појање за Васкршње јутрење што је целом богослужењу дало још свечанији празнични доживљај. Припреме су се изводиле у отежаним околностима због пандемије, али је труд уродио плодом. Посебно су организоване две певнице и по први пут су наши верници имали прилику да то осете и доживе у нашем храму.

У наставку је служена прва Васкршња литургија којом је началствовао надлежни парох протојереј-ставрофор Драган Ерић, а уз пратњу појаца храма. На литургији је прочитана Васкршња посланица Његове Светости патријајрха Порфирија и свих архијереја СПЦ . Верници су приступили Светом Причешћу, а освештана су и Васкршња пасхална јаја по древном старом обичају.

Друга Васкршња литургија служена је у 08 сати ујутро а истом је началствовао јереј Зоран Врбашки уз саслужење пензионисаног пароха протојереја Србољуба Ђокића и пратње појаца храма. На литургији је прочитана посланица СПЦ и верници су се причестили ,а посебно је ујутро доста деце приступило Светом Причешћу што је овде традиција.

Translate »