Седница ЕС и ЕУО Епархије аустријско – швајцарске

У суботу, 17. априла 2021. године, одржана је редовна седница Епархијског савета и ЕУО Епархије аустријско-швајцарске. Седница је одржана у виду телеконференције, због немогућности доласка чланова у Беч, услед пандемије Covid-19.

Његово Преосвештенство Епископ аустријско – швајцарски г. Андреј се на почетку заседања молитвено сетио блаженопочившег патријарха српског г. Иринеја, као и осталих преминулих Архијереја наше Цркве. Након тога, Епископ се обратио члановима ових Епархијских тела, поздравио присутне и захвалио се на времену које су сви чланови највишег тела Епархије одвојили како би се одржала седница.

У наставку заседања, секретар је прочитао поздравни телеграм Његовој Светости новоизабраном Патријарху српском г. Порфирију, а потом је Епископ обавестио присутне о својим делатностима током претходне године. У наставку је усвојен извештај о раду Епархијског управног одбора за 2020. годину. Прочитане су и усвојене Президијалне одлуке Епископа. Сви аспекти духовног и материјалног деловања у Епархији аустријско – швајцарској размотрени су током вишечасовне конструктивне седнице, у којој су сви чланови учествовали врло активно. Седница се одвијала даље по тачкама дневног реда. Потом су се сви учесници захвалили свом Епископу, благодарећи Господу за успешно заседање и плодоносни рад.

јереј Филип Милуновић, секретар

Translate »