ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САЛЦБУРГУ

У сусрет храмовној слави је у недељу 8. октобра одржан традиционални турнир у баскету који ораганизује брат Јовица Јовановић, а који је ове године окупио много учесника. Турнир је одржан у сали школе Хак 1 у Салцбургу, а сав прилог са истог је донација за прославу.
Прослава храмовне славе Покрова Пресвете Богородице почела је вечерњом молитвом у суботу 14. октобра коју је по благослову Владике Андреја служио јереј Андреј Живковић парох из Браунауа. За певницом је појао Владика Андреј са појцима храма.
У недељу 15. октобра Свету Архијерејску Литургију предводио је епископ Андреј уз саслужење надлежног пароха протојереја-ставрофора Драгана Ерића и ђакона Ђорђа Мићића из Линца, док је за певницом појао хор храма Покрова Пресвете Богородице предвођен диригентом гђом Сањом Бранковић. Мноштво верног народа окупило се на Светој Литургији где је велики број приступио Светом Причешћу.
Након Св Литургије настављена је прослава у оближњој сали. Благосиљање славских обележја је обавио Владика Андреј честитајући славу свим парохијанима и захваливши се кумовима Милану Драгићу и Надји Палачковић који су уложили много труда око припреме прославе. Кумства се за наредну годину прихватио Срећко Миладиновић.
Традиционално је одржан програм у коме су учешће узели: Хор храма Покрова Пресвете Богородице, Куд Опанак Салцбург, Куд Завичајно коло Салцбург, Куд КСЗС Срба из Салцбурга, као и хармоникаши Јован Мајсторовић и Павле Мијатовић.
Програм је по благослову надлежног пароха водила гђа Жаклина Миленковић. Слави храма присуствовала је и конзул Републике Србије у Салцбургу гђа Вера Вукићевић.

По завршетку програма је уследио славски ручак и дружење уз музику и народно весеље. Захваљујемо се свим учесницима, приложницима и нашим кумовима, Колу српских сестара и свим нашим дивним и драгим парохијанима који су се потрудили да све буде буде величанствено.

Управа парохије Салцбург

 

Translate »