ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ У МАНАСТИР ЛЕПАВИНА 2022.

Благословом Његовог преосвештенства епископа аустријско-швајцарског г Андреја део верника парохије Покрова Пресвете Богородице Салцбург предвођен надлежним свештеником протојерејом-сатврофором Драганом Ерићем посетио је у суботу 20 августа манастир Ваведења Пресвете Богородице у Лепавини.
Путовање је започето у петак увече 19.08. окупљањем у парохијском храму, где се прочитао молебан пред полазак на пут .


Поклоници су у јутарњим сатима стигли до манастира где су присуствовали Св Литургији којом је началствовао јеромонах Василије уз саслужење о Драгана. На Литургији су се сви присутни причестили, а потом је прочитана и молитва за здравље пред иконом Пресвете Богородице лепавинске.

У наставку су сви присутни учествовали на братској трпези љубави у манастиру која је припремљена трудом брастства. Након тога су верници имали прилику да у разговору са братством упознају се о историјату самога манастира, као и о актуелним активностима. Многи су искористили време за шетњу манастирским комплексом до поласка назад за Салцбург.

У касним вечерњим сатима су се сви вратили у Салцбург препуни утисака и духовно окрепљени. Ово путовање је било свима на духовну корист, а поново је након неколико година корона мера вратило људима осећај за дружење и контакт са другима, што је посебно било угрожено у годинама пандемије. Сви су изразили жељу и очекивање да ће се Божијим промислом у наредним годинама оваква и слична путовања и даље моћи организовати.

 

 

 

 

Translate »