Одржана редовна седница ЕУО-a Епархије аустријско-швајцарске

У петак, 26. новембра 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј одржао је редовну седницу Епархијског управног одборa Епархије аустријско-швајцарске. И ова седница је одржана као телеконференција због строгих мера  од стране надлежних органа Републике Аустрије, у вези са погоршаном епидемиолошком ситуацијом. После молитве, Епископ се бираним речима обратио члановима овог високог епархијског тела и свима присутнима благодарио на онлајн-учешћу из свих крајева Епархије.

Радна седница Епархијског управног одборa Епархије аустријско-швајцарске одржана је из једног дела и трајала је пет сати. Најпре су чланови Одбора упутили поздравни телеграм Његовој Светости Патријарху српском г. Порфирију, а потом је Епископ обавестио присутне о својим делатностима од претходне па све до ове седнице.

У наставку усвојени су извештаји о раду Епархијског управног одбора. Прочитане су и усвојене одлуке Епископа и других управних тела Епархије. Саслушани су извештаји намесништава Аустрије, Швајцарске, Италије и Малте. Сви аспекти духовног и материјалног деловања у Епархији аустријско-швајцарској размотрени су током ове конструктивне седнице, у којој су сви чланови учествовали врло активно.

Због светске здравствене кризе коронавирус, која је обухватила цело човечанство, чланови Епархијског управног одбора, под председништвом Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја, изражавају дубоку забринутост за здравље свештенства и верника наше Епархије имајући свагда на уму новозаветне речи: ,,Љубљени, молим се да у свему добро напредујеш, и здрав да будеш, као што ти добро напредује душа. (3Јн 1, 2)”. С обзиром на то да сам процес вакцинације против вируса Covid-19 у нашим заједницама још увек изазива недоумице и учестале дискусије, Епархијски управни одбор апелује на свештенство и све вернике да на процес вакцинације гледају искључиво као на медицинско питање, пратећи при том све релевантне новости у вези са производњом вакцина и процесом вакцинације. Епархијски управни одбор стога апелује на верни народ још једном да и по овом питању следи упутства медицинске струке и грађанских власти држава у којима живимо и изнова подвлачи да процес вакцинације не може бити схваћен као верско питање.

Желећи свој нашој браћи и сестрама мир и добро здравље, још једном изражавамо најдубља саосећања са свом браћом и сестрама, жртвама ове пандемије, имајући свагда на уму Господње речи: По томе ће сви познати да сте моји ученици ако будете имали љубав међу собом (Јн 13, 35).

На крају заседања, епископ Андреј је заблагодарио присутним члановима Епархијског управног одбора на љубави и уложеном труду у вршењу њихове одговорне службе.

Translate »