Одржан концерт Панчевачког српског црквеног певачког друштва у Салцбургу

У цркви Покрова Пресвете Богородице у Салцбургу вечерас је по благослову Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског Г. Андреја одржан концерт Панчевачког српског црквеног певачког друштва, под вођством госпође Вере Царина.

Ово вече је тиме ушло у историју као моменат када је концертно Вечерње на Велики Петак по традицији Светоуспенског храма у Панчеву изведено први пут ван зидова овог храма. Епархијски центар за црквену музику „Димитрије И. Стефановић“ организатор је турнеје панчевачког хора која ће верницима у Аустрији пружити прилику да чују композиције које својом тежином и комплексношћу представљају изазов са којим се мали број хорова хвата у коштац.

По речима Преосвећеног Владике Андреја, госпођа Вера и хор задали су диригентима и певачима Српске православне цркве у Аустрији тежак домаћи задатак ка коме ће стремити у будућности. Чланови панчевачког хора несебично су поделили са публиком у Салцбургу своје умеће као и емоције које су им се читале на лицима док су у целовечерњем извођењу без пауза повезали вечерњу службу са концертом.

Извор: www.crkva.at

 

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА

Translate »