Молебан за почетак нове школске године у Салцбургу

Традиционално сваке године након прве школске седмице у парохији Покрова Пресвете Богородице одржава се молебан за почетак нове школске године.

Велики број деце у пратњи родитеља, а на позив својих вероучитеља, окупио се и ове године на молебану.
Молитвени сабор започео је Светом литургијом коју је служио старешина храма протојереј-ставрофор Драган Ерић уз саслужење пензионисаног пароха протојереја Србољуба Ђокића. За певницом су одговарали појци храма. Многа деца су приступила Светој тајни Причешћа.
Након заамовне молитве одслужен је молебан, а затим се отац Драган обратио деци и родитељима пожелевши да молитве које смо Господу принели буду услишене, да деца буду жива и здрава, да напредују у духовном и телесном узрастању и да буду на понос и дику својих родитеља. Посебно је нагласио да родитељи увек будно мотре и пазе на своју децу и да се старају о њиховом духовном узрастању, да је то света родитељска дужност на коју се не сме заборавити.
Позвао је све да се посебно брину о светињи брака и о очувању традиционалних фамилијарних вредности које су нас увек кроз векове красиле и сачувале у свим бурним временима.
Трудом управе парохије и верног народа, деци су након молебана подељени прикладни поклони, а осим тога је уприличено и послужење.

Translate »