Избеглице из Украјине у посети парохији Покрова Пресвете Богородице у Салцбургу

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског Г. Андреја, украјински свештеник јереј Сергиј Шулгах, који привремено опслужује украјинске избеглице у Бечу, са својим верницима у недељу 11. септембра посетио је парохију Покрова Пресвете Богородице у Салцбургу.
У раним јутарњим сатима драги гости су стигли возом из Беча, а потом до храма аутима превезени од стране верника наше парохије, како би учествовали на Светој Литургији. Литургијом је началствовао јереј Сергиј Шулгах уз саслужење старешине храма протојереја-ставрофора Драгана Ерића и пензионисаног пароха протојереја Србољуба Ђокића. Велики број верника, посебно деце и младих приступио је Светој тајни Причешћа, међу којима су поред домаћина били и драги гости. У пратњи о. Сергија била је и његова супруга Соломија са децом, као и други верници њихове заједнице, међу којима су биле углавном жене и деца који су последњих месеци избегли из Украјине у Аустрију склањајући се од ратних неприлика.
Након Свете Литургије о. Драган је поздравио о. Сегија и драге госте у име парохијске заједнице Салцбург пожелевши им добродошлицу разумевајући њихово страдање кроз које пролазе, а које слично смо и сами прошли деведесетих година. Посебно је нагласио да смо се молили и да се стално молимо да престане рат и да буде мир. Верницима се обратио и о. Сергиј који је захвалио за сву пажњу коју он и његова заједница добија од Српске Православне Цркве, а посебно од преосвећеног Владике Андреја.
Драгим гостима у парохијској сали је уприличена братска трпеза љубави спремљена трудом Управе парохије и верног народа. Након разговора и упознавања гости су се поздравили и отишли у обилазак града Салцбурга, а у касним вечерњим сатима су се поново вратили за Беч.

 

 

Translate »