Исповест свештенства Аустрије

У петак, 15. априла 2022. године, у храму Покрова Пресвете Богородице у Салцбургу, након што је одслужено Мало повечерје, обављена је испосвест свештенства и одржан братски састанак сва три намесништва, у Аустрији, Епархије аустријско-швајцарске.

Великопосно повечерје служио је надлежни парох и настојатељ храма у Салцбургу протојереј-ставрофор Драган Ерић, а свим присутнима се обратио Владика Андреј. Он је најпре поздравио домаћине и све присутне, а затим је пригодним речима поучио сабрано свештенство о значају свете тајне Покајања. По благослову Епископа, свештенике је исповедао високопречасни протојереј-ставрофор Рашко Радовић, архијерејски заменик и настојатељ храма Светог Спиридона из Трста.

Након свете тајне Исповести, одржан је састанак на коме је најпре Преосвећени Владика упознао свештенство са актуелностима везаним за организацију црквеног живота у Епархији аустријско-швајцарској, након чега се на изложене теме отворио братски разговор. Састанак је настављен питањима свештенства у вези са темама парохијског живота у Аустрији. У духу завршетка триодске Свете Четрдесетнице, сви присутни су заједно отпојали стихиру Днес благодат Свјатаго Духа нас собра… Након састанка, трудом управе храма и надлежних пароха уприличена је и трпеза љубави.

Translate »