Хор при храму Покрова Пресвете Богородице у манастиру Војловица

Хор при храму Покрова Пресвете Богородице у Салцбургу, својим појањем уприличиће недељну Свету литургију која ће се у оквиру 25. Међународног фестивала духовне музике, 1. октобра, која ће се одржати у манастиру Војловица од 8 часова.
Хор под благословом преосвећеног Владике аустријско-швајцарског Андреја, први пут наступа ван Аустрије.
Хор је основан 2020. године, али је због корона вируса тек у 2022. године кренуо са активним радом. У његовом кратком периоду постојања, чланови хора су наступали на салцбуршким Дугим Ноћима Цркви, видовданској прослави салцбуршке српске цркве, и 4. Сусретима црквених музичара дијаспоре и матице у Бечу, организованог кроз епархијски центар за духовну музику „Димитрије И. Стефановић“.
Хор једномерно негује вишегласни хорски репертоар и певничко појање.
Магистар Сања Бранковић, мецосопран, перкусиониста и композитор, рођена је у Панчеву. После селидбе у Kанаду, Сања је открила удараљке и композицију, што је и студирала на Wilfrid Laurier Универзитету, после чега се вратила у Европу да студира оркестарско дириговање.
Магистрирала је и завршила и постдипломске студије оркестарског дириговања на Универзитету Моцартеум у Салцбургу, Аустрији.
Дириговала је разним оркестрима у Северној Америци и Европи. Kао дугогодишњи члан салцбуршког Бах Хора, асистирала је познатим диригентима опера, ораторијума и хорских концерата. Врло рано је открила уметност хоровођења кроз цркву и хорско певање. У Банату, Kанади, и Аустрији, дириговала је и певала у многим српским и руским црквеним хоровима и солистичким ансамблима.
https://www.facebook.com/pscpd.choir
Translate »