Годишњица фондације ,,Про Оријенте“ у Салцбургу

Салцбуршку секцију фондације ,,Про Оријенте“, основао је надбискуп др Карл Берг, 7. октобра 1985. године да би подржао задатке Фондације на подручју надбискупије Салцбург. Салцбург је био први од три дела читаве фондације.

Тим поводом организовавана је свечана прослава ове годишњице, 7. октобра 2020. Године, у свечаној сали Дома кардинала Шварценберга (Kardinal-Schwarzenberg-Haus), у Салцбургу, са почетком у 19:00 часова. Након поздравних говора, председавајућег секције у Салцбургу, професора др Дитмара Винклера (Dietmar Winkler) и салцбуршког надбискупа Франца Лакнера (Franz Lackner), свечано предавање на тему Екуменска размена дарова између Истока и Запада – изазови, тешкоће и перспективе одржао је кардинал Курт Кох (Kurt Koch). Кардинал Кох је председник Папског савета за промоцију хришћанског јединства и активни учесник екуменског дијалога у последњој декади.

Представници Српске Православне Цркве на овом скупу били су надлежни пароси, протојерej – ставрофор Драган Ерић и јереј Зоран Врбашки.

Извпр: Епархија

Translate »