ДУХОВНИ СУСРЕТИ У САЛБУРГУ – ПРЕДАВАЊЕ ИГУМАНА РАФАИЛА


У среду, 15. јуна 2022. године, игуман манастира Подмаине Митрополије црногорско-приморске јеромонах Рафаило Бољевић је по благослову Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског Г. Андреја, као и Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског Г. Јоаникија, посетио парохијску заједницу у Салцбургу у пратњи братије манастира Подмаине, јеромонаха Јоакима, јерођакона Николаја и оца Калистрата.

Након вечерње службе, коју је служио игуман Рафаило, старешина храма Покрова Пресвете Богородице, отац Драган Ерић представио је окупљеним верницима игумана Рафаила и најавио његово предавање.
Отац Рафаило је поздравивши све присутне сверадосним поздравом „Христос Воскресе“ говорио о Васкрслом Господу Исусу Христу као темељу наше вере. Наводећи различите примере из своје пастирске и монашке службе, подсетио је верни народ у Салцбургу на васкрсење као темељни догађај у историји нашег спасења, нарочито истичући Свету Литургију као време и простор откривења царства небеског и сусрета са Господом Исусом Христом.

Након надасве надахнутог предавање уследио је разговор са оцем Рафаилом, након чега су одушевљени верници узели благослов од игумана Рафаила.

Ово душекорисно предавање завршено је трпезом љубави, која је организована трудом братства храма Покрова Пресвете Богородице у Салцбургу.

Translate »